Khamis, 7 Mac 2013

CARA MENYEDIAKAN PMC

Pure Marine Collagen ketika di rendam


Gred AA Kuning setelah di cuci dan direndam utk semalaman


Gred AAA setelah dicuci dan direndam untuk semalaman

Cara Memasak PMC


* cara basuhan adalah teknik ramasan berulang kali 5-7 kali untuk elak dari berbau.
* di rendam semalaman (lingkungan 6-7 jam)
* setelah semalaman untuk basuhan akhir pmc dicuci menggunakan teknik yang sama iaitu 
  ramasan berulang kali 5-7 kali di tos, setelah itu masukkan ke dalam periuk untuk proses 
  rebusan.
* kandungan air untuk 100g adalah 2.5 - 3 liter direbus selama 30-45 minit.
* masukkan daun pandan.
* kalau nak ada rasa tambahkanlah  gula batu (sbb yg asal mmg x der rase pun)



cara efektif nak hilangkan bau masukkan 4 helai daun pandan yang di potong2....
sure kurengg bau dahh!!!!!!


tara!!!!!!!!!!!! 
pmc yg telah siap msak 
(biarkan sjuk dlu bru masuk bekas)


dah siap masuk bekas 
simpan dalam peti sejuk 
kalau dah ala2 jelly tu dah boleh makan da....


NAK CANTIQ!!, NAK SIHAT!! CARA PALING MUDAH DAN JIMAT BELANJA....MODAL X BESAR PUN TAPI DAH MAMPU CANTIK, KEMBALI MUDO MOKMU!!!!! HAHAHAH

SELAMAT MENCUBA KEPADA ADIK KAKOK!!!!!! 
SAMA2 KITO PAKAT JAGA BADAN......
SYUNKKKK SUMO!!!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan